Українські міста в Інтернеті
cityukraine.info
2014-06-02 14:23 | Бердичів
Бердичівський композитор Олесь Коляда став лауреатом премії «Смарагдова ліра»

Професія прикордонника є однією з самих небезпечних професій, адже захист кордонів нашої держави потребує від людей мужності, рішучості, сміливості та невичерпного патріотизму. На сьогоднішній день враховуючи ситуацію у країні, саме від них залежить, чи збереже Україна існуючі кордони, залишившись соборною та незалежною державою. Прикордонники першими дають відсіч ворогу, який усіма способами намагається потрапити на територію нашої держави, а тому героїчний щоденний подвиг працівників Державної прикордонної служби України не повинен бути забутий.

Зараз в Україні люди нарешті зрозуміли, що професія військового є надзвичайно почесною, оскільки вони ризикуючи життям приймають участь в АТО, намагаючись повернути мир і спокій в нашу державу. Допомагає їм у цьому і Державна прикордонна служба України, для якої навіть свист куль та постріли гранатометів не завадили провести творчий конкурс «Смарагдова ліра», який щорічно проводиться в Україні, починаючи з 2004 року і присвячена Дню прикордонника.

Премія присуджується талановитим авторам за створення значних художніх творів у різних жанрах літератури і мистецтва, що правдиво висвітлюють життя, духовний світ і високу мораль прикордонників. Вона має номінації: «Художня література», «Музика», «Образотворче мистецтво», «Журналістика», «Культурно-шефська робота», «Кіно». «Театр», «Хореографія». Цього року у номінації «Музика» приймав участь і наш талановитий земляк – композитор Олесь Коляда, який став лауреатом премії «Смарагдова ліра».

Творчий конкурс «Смарагдова ліра» проводився 27 травня, і традиційно зібрав велику кількість учасників, серед яких було багато заслужених діячів культури, лауреатів та переможців різноманітних конкурсів і фестивалів. А тому перемога бердичівського композитора та конкурсі такого рівня є, без сумніву, значним досягненням та заслуженим визнанням. Усі лауреати премії «Смарагдова ліра» отримали знаки і дипломи встановленого зразка, а також заохочувальні грошові винагороди.

Окрім того вже 11 червня у місті Бердичеві відбудеться творчий вечір Олеся Коляди, який святкує своє 65-річчя. Так що бердичівляни зможуть на власні очі побачити виступ нашого відомого земляка та композитора, і послухати його старі та нові пісні.


Бердичів діловий

© Інститут Трансформації Суспільства 2007-2014
При повному або частковому використаннi матерiалiв посилання на цей сайт є обов'язковим. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть матерiалiв покладається на їх авторів.Наша адреса: Україна, 01034, м. Київ-34, а/с 297, тел./факс: (044) 235-98-28, 235-80-23. e-mail: [email protected]