Українські міста в Інтернеті
cityukraine.info
2012-09-19 16:07 | Біла Церква
65-річний ювілей навчального закладу

У Роменському коледжі Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана» відбулися урочистості з нагоди відзначення 65-річчя заснування навчального закладу, який очолює Заслужений працівник освіти – Рудь Ніна Андріївна.



Історія коледжу бере початок з 1900 року, коли Роменське земляцтво організувало в с. Глинськ показову майстерню.

З 1900 по 1947 рік гончарна майстерня пройшла декілька етапів реорганізації. Рішенням Ради міністрів УРСР від 17 вересня 1947 року був організований індустріальний технікум, який знаходився в селі Глинську Сумської області до 1966 року, а пізніше реорганізований у Роменський індустріальний технікум і переведений з села Глинськ до міста Ромни.



Викладачів та студентів Роменського коледжу КНЕУ привітав міський голова. Він зазначив: «За довгі роки діяльності навчального закладу тисячі спеціалістів отримали путівку в життя і стали справжніми фахівцями в гончарному виробництві та кераміці, промисловій, нафтовидобувній, економічній галузях, у наданні соціальних послуг населенню.



Здобутки та перспективи розвитку Сумщини, створення її конкурентоздатності, конкурентнопривабливості у повній мірі залежить саме від молодих фахівців, які навчаються у цій альма-матер, та великому досвіді педагогів-наставників».

Вітальні промови цього дня звучали від колишнього випускника закладу-ювіляра, депутата Сумської обласної ради, генерального директора ТОВ «Керамейя» Телющенка Івана Федоровича, представників Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.



Начальник відділу освіти Зінаїда Григорівна Горбик вручила керівництву закладу відзнаки управління освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.



За інформацією відділу з питань внутрішньої політики

© Інститут Трансформації Суспільства 2007-2012
При повному або частковому використаннi матерiалiв посилання на цей сайт є обов'язковим. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть матерiалiв покладається на їх авторів.Наша адреса: Україна, 01034, м. Київ-34, а/с 297, тел./факс: (044) 235-98-28, 235-80-23. e-mail: [email protected]