Українські міста в Інтернеті
cityukraine.info
2012-09-18 17:46 | Пирятин
Пирятинщина відзначила День визволення

     Велика Вітчизняна війна… Скільки горя і смутку принесли українському народу ці грізні і страшні роки! Мільйони загублених життів, мільйони скалічених долей, мільйони втрачених поколінь. Невимовний біль душі ще довго обпікатиме серця українців.

 
Ось і сьогодні,18 вересня, жителі Пирятинщини відсвяткували 69-у річницю з Дня визволення від німецько-фашистських загарбників. На майдані Незалежності зібралися керівники району та міста, ветерани Великої Вітчизняної війни, учні, студенти, громадськість – усі ті, хто завдячує визволителям мирним життям.


Розпочалися урочистості покладанням квітів до меморіалу Слави очільниками району. Хвилиною мовчання вшанували пирятинці пам'ять загиблих у Великій Вітчизняній війні.

З вітальними словами до присутніх звернулися голова Пирятинської районної ради Олексій Нечипоренко, голова районної державної адміністрації Микола Купріян, міський голова Олексій Рябоконь, голова ради районної організації ветеранів Богдан Дубецький.


Голова Пирятинської районної ради Олексій Нечипоренко у своєму виступі зазначив:

- І хоч минуло вже багато часу, але пам’ять не згасає про героїчний подвиг народу, який на собі відчув багатолітній, пекельний тягар війни, усі її болі, втрати і надії. Багато пирятинців не повернулися до рідних домівок, захищаючи нашу Батьківщину. Але я вірю, що час не зітре з нашої пам’яті імена тих, хто відстояв свободу, подарував нам можливість жити під мирним небом і на рідній землі.


Літературно-музичну композицію представили глядачам вихованці Пирятинської ЗОШ №4, а далі дарував святковий калейдоскоп відомих патріотичних пісень народний самодіяльний хоровий колектив клубу «Ветеран» районного Будинку культури.

По завершенню дійства керівники району і міста, спільно з ветеранами війни та праці, кращими учнями міських шкіл, вшанували загиблих земляків покладанням квітів до пам’ятних місць Пирятинщини.

 
                                      Пирятинська района рада
 
© Інститут Трансформації Суспільства 2007-2012
При повному або частковому використаннi матерiалiв посилання на цей сайт є обов'язковим. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть матерiалiв покладається на їх авторів.Наша адреса: Україна, 01034, м. Київ-34, а/с 297, тел./факс: (044) 235-98-28, 235-80-23. e-mail: [email protected]