Українські міста в Інтернеті
cityukraine.info
2012-09-18 14:14 | Нікополь
Нікопольські дитячі будинки сімейного типу отримали нові оселі
 В рамках реалізації регіонального проекту підтримки сімейних форм виховання губернатор Олександр Вілкул, директор благодійного Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний та Нікопольський міський голова Руслан Токар відкрили в місті 2 нові дитячі будинки сімейного типу.
 

    Дві родини Сичових та Видай сьогодні заселилися в свої нові оселі. Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, керівник управління забезпечення діяльності Уповноваженого Президента України з прав дитини Людмила Волинець та директор благодійного Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний, привітали родини з новосіллям і подарували сім’ї Сичових газову плиту та посудомийну машину, сім’ї Видай – холодильник і телевізор, дітям – м’які іграшки та солодощі.

     «Любов та турбота батьків, тепло маминих долонь – це те, що формує потужний стрижень та багато у чому визначає подальшу долю дитини у дорослому житті. Діти мають рости в родині, бо саме тут закладаються основи виховання та життєві принципи особистості. На Дніпропетровщині створюється сучасна система з розвитку сімейних форм виховання. Зокрема, сьогодні спільно з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» реалізується комплексний проект «Родина для дитини», - сказав губернатор Олександр Вілкул.

У родині Сичових виховується 11 дітей. Для цієї сім’ї  фонд Ріната Ахметова«Розвиток України» придбав трьохповерховий приватний будинок на 6 кімнат. У будинку розміщено 4 спальні кімнати, кімната для навчання, гостьова, кухня, ванна та два санвузли. Він забезпечений необхідними сучасними меблями та обладнанням.

      «Фонд робить усе можливе для того, щоб дитина жила і виховувалася у сім'ї: сприяє національному усиновленню, надає підтримку прийомним сім'ям і дитячим Будинкам сімейного типу, у тому числі і матеріальну. Також фонд співпрацює з дитячими інтернатними установами, з метою запобігання «соціальному сирітству», - зазначив директор благодійного Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Анатолій Заболотний.

    Того ж дня, родина Видай, у якій виховується 5 дітей, отримала п’ятикімнатну квартиру, яку для них придбала міська влада. У квартирі розміщено 4 спальних кімнати, кімната для відпочинку, гостьова, кухня, ванна та два санвузли. Дитячий Будинок забезпечений необхідними сучасними меблями та обладнанням.

«Сьгодні ці сім'ї взяли на себе величезну відповідальність. Ми ж, у свою чергу, повинні працювати з проблемними родинами, щоб не допускати випадків, коли діти залишаються без опіки. Проте, якщо ж ситуація безвихідна, у такому разі, дитячі будинки сімейного типу - оптимальний варіант для життя і виховання дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківської опіки. Фонд Ріната Ахметова для однієї з нікопольських родин придбав чудовий будинок. І це гарний приклад взаємодії органів влади, бізнесу і громадськості,» - сказав Руслан Токар.

     Сьогодні на Дніпропетровщині створюються належні умови для того, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, отримували родинне виховання. Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул поставив завдання: в кожному місті та районі області цього року створити не менше одного ДБСТ та протягом п'яти років влаштовувати щорічно 20% вихованців інтернатів (близько 400 дітей) в родини громадян.

 
 

Відділ прес-служби міської ради

© Інститут Трансформації Суспільства 2007-2012
При повному або частковому використаннi матерiалiв посилання на цей сайт є обов'язковим. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть матерiалiв покладається на їх авторів.Наша адреса: Україна, 01034, м. Київ-34, а/с 297, тел./факс: (044) 235-98-28, 235-80-23. e-mail: [email protected]