Українські міста в Інтернеті
cityukraine.info
2011-10-04 18:25 | Новоград-Волинський
Новоград-Волинський: Військовослужбовці 15-ї ротації українського миротворчого контингенту у складі багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР

Вже понад п’ять місяців особовий склад національного миротворчого контингенту 15-ї ротації підтримує мир та спокій у Косовому у складі багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР. 

День у день українські військовослужбовці сумлінно виконують поставлені завдання на території муніципалітетів краю.
За словами командира національного контингенту гвардії підполковника Олега Зубовського, особлива увага приділяється проведенню спільних патрулів з косовською поліцією та синхронізованим патрулям вздовж адміністративно-розмежувальної лінії Косово – Сербія. У південних муніципалітетах краю також організоване патрулювання релігійних і культурних пам’яток. Загалом за цей час було здійснено більше 150 патрулювань. 

Як розповів командир українського миротворчого контингенту, особовий склад спеціальних взводів за 5 місяців брав участь у спільних навчаннях “BalkanHawk”, “FtApache” та “SilverSaber”, які проводилися у рамках співпраці між КФОР та Місією Європейського Союзу із забезпечення законності та правопорядку EULEX (EuropeanUnionRuleofLawMission). За їх підсумками українських миротворців неодноразово високо оцінювало командування КФОР. 

– Навчання такого типу проводяться для того, щоб на рівні штаб-квартири і командирів підрозділів налагодити високий рівень взаємодії для забезпечення готовності у будь-який час мобілізуватися для протистояння загрозам у Косовому, – підкреслив гвардії підполковник Олег Зубовський. 

Як він додав, також особовий склад українського миротворчого контингенту залучався до охорони комунікаційного центру сил КФОР “MT Goles”, баз “NothingHill” та “Bondsteel”. 

Розповідаючи про виконання завдань з охорони американської бази “Bondsteel”, українських офіцер наголосив, що вона здійснювалася цілодобово. 

– Протягом вересня військовослужбовці 15-ї ротації перебували у постійній готовності за командою реагувати на будь-які ситуації, пов’язані зі злочинною діяльністю, або вжити невідкладних заходів щодо забезпечення безпеки особового складу на американській базі “Bondsteel” як удень, так і уночі, – підкреслив командир національного контингенту. 

Високим досягненням українців гвардії підполковник Олег Зубовський назвав відмінне виконання завдань з охорони бази “NothingHill” у муніципалітеті Лепосавич на півночі краю. 

– У зв’язку із загостренням обстановки на півночі Косова, 25 липня за розпорядженням командира багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР один із спеціальних взводів було передислоковано гелікоптерами UH-60 на базу КФОР “NothingHill”. Два місяці військовослужбовці спеціальних взводів під керівництвом гвардії старших лейтенантів Миколи Треніна, Артема Помаза, Михайла Кибальникова та Артура Залужного у взаємодії з офіцерами управління національного контингенту на високому професійному рівні здійснювали охорону зони посадки, периметру та воріт бази, – зазначив він. 


Також українські миротворці виставляли рухомі пункти контролю у населеному пункті Зупце муніципалітету ЗубінПоток, на яких перевіряли автомобільний транспорт, здійснювали охорону місць зустрічі представників ЗС США та Сербії щодо планування синхронізованих патрулів, конвоювання логістичного підрозділу KBR багатонаціональної бойової групи “East” до бази “NothingHill”, а також моніторинг ситуації під час святкування релігійного свята Успіння Пресвятої Богородиці у населеному пункті Лєтніца поблизу кордону з Македонією. 

– Сьогодні український миротворчий контингент виконує завдання з охорони комунікаційного центру сил КФОР “MT Goles”. Крім того, у зв’язку з нестабільною ситуацією на півночі Косова та залученням до служби на розташованих там пунктах перетину кордону підрозділів інших національних контингентів, у українських миротворців з’явилися додаткові райони патрулювання на території багатьох муніципалітетів та вздовж адміністративно-розмежувальної лінії Косово – Сербія, – зазначив командир національного контингенту гвардії підполковник Олег Зубовський.


майор Іван АРЄФ’ЄВ
помічник командира національного
контингенту зі ЗМІ

© Інститут Трансформації Суспільства 2007-2011
При повному або частковому використаннi матерiалiв посилання на цей сайт є обов'язковим. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть матерiалiв покладається на їх авторів.Наша адреса: Україна, 01034, м. Київ-34, а/с 297, тел./факс: (044) 235-98-28, 235-80-23. e-mail: [email protected]