Українські міста в Інтернеті
cityukraine.info
2011-10-04 11:32 | Нікополь
На святі творчого, музичного і духовного натхнення, визначено кращого викладача року

29 вересня в Міській школі мистецтв відбулись урочисті збори, присвячені Дню бібліотекаря, Дню вчителя та Міжнародному дню музики. Для відзначення свят, які гармонійно поєдналися один з одним, в концертному залі храму музичного та духовного натхнення зібрались всі найкращі представники вказаних професій Нікополя. 

У цей визначний день цінителі мистецтва та невичерпної творчості відзначали свято поєднання слова та музики, які сплели навічно Любов і Красу, Натхнення та Мудрість. Саме з таких високих нот на честь представників видатних професій розпочався святковий захід. Він не був схожий на інші програми, бо супроводжувався шедеврами виконавської майстерності працівників та вихованців школи мистецтв. Всі приступні могли насолодитись композиціями у виконанні камерного ансамблю скрипалів, ансамблю гітаристів та Оркестру народних інструментів під керуванням художніх керівників М.Жернових та А.Лисенка. 

На урочистому святі були присутні почесні гості - заступник голови Дніпропетровської обласної ради Андрій Шипко, заступник міського голови Лариса Дуксова, депутат обласної ради Тетяна Мороз, начальник відділу у справах культури, спорту, молоді та туризму Ольга Пастушок, ветерани науки та мистецтва та інші небайдужі люди. 

Вже на початку святкової зустрічі ведучі наголосили на значному внеску обласної та міської влади у розвитку культурно-освітньої сфери Нікополя. 

Першим з привітаннями до присутніх звернувся Андрій Шипко. Він зазначив, що завдяки представникам трьох згаданих професій значно збагачується духовне та культурне життя міста, області і всієї країни. Також з нагоди професійного свята нагородив Грамотою начальника управління культури і туризму Дніпропетровської облдержадміністрації Тамару Кононенко – бібліотекаря абонента центральної бібліотечної системи. 

«Є дві сили, які найбільш успішно сприяють вихованню культурної людини - це наука і мистецтво». З такими високими словами до винуватців урочистостей звернулась заступник міського голови Лариса Дуксова. Вона від імені мера Руслана Токаря побажала натхнення та нев’янучого таланту усім творчим митцям міста. Грамотами міського голови були нагороджені працівники центральної бібліотечної системи: Лідія Стьопкіна – завідуюча філії № 2 і Надія Федько – завідуюча філії № 5, а також Михайло Жернових – викладач школи мистецтв. 

Подяку міського голови з рук Лариси Вікторівни отримав Анатолій Лисенко – директор Нікопольської міської школи мистецтв.
Окремо слід відмітити дуже добру традицію, яка була започаткована керівниками міста у 2011 році. У номінації «Кращий викладач року» перемогла Ірина Єгорова. За безцінні заслуги на творчій та музичній ниві Ірину Олегівну було нагороджено пам’ятною статуеткою та премією у розмірі 5 тисяч гривень. За ініціативи мера Нікополя, голови міської організації Партії Регіонів Руслана Токаря кращого у цій номінації будуть визначати і заохочувати щорічно задля перспективного розвитку культурних традицій у нашому місті. 


Прес-служба міської ради


© Інститут Трансформації Суспільства 2007-2011
При повному або частковому використаннi матерiалiв посилання на цей сайт є обов'язковим. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть матерiалiв покладається на їх авторів.Наша адреса: Україна, 01034, м. Київ-34, а/с 297, тел./факс: (044) 235-98-28, 235-80-23. e-mail: [email protected]